Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet

Avelshingsten Gift Kronos har lämnat jordelivet. Hästen dog under fredagen efter att hastigt ha insjuknat.

Det är ägarna Am Bloodstock som via sin Twitter låter meddela de tragiska nyheterna att Gift Kronos inte längre finns. Hästen som stod uppstallad i Danmark drabbades av en akut blodpropp och avled. Gift Kronos blev 16 år gammal.

Gift Kronos gjorde i sin egen karriär 50 lopp, van 14 av dem och tjänade knappt 3 miljoner kronor. Efter att ha inlett sitt tävlande i födelselandet Italien kom han till Lutfi Kolgjini och senare togs hästen till USA där han avslutade sin karriär 2009. Som avelshingst har Gift Kronos i Sverige bland annat lämnat de tre miljonärerna Baron Gift, Pajas Face och Owen Face.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Umåker: Bergh har en del fina chanser

Tips Umåker: Bergh har en del fina chanser

Tips och analyser Umåker

Umåker. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Bra chans att 5 Kentucky tar över taktpinnnen tidigt. 4 Lennox Laday kan spetsa och släppa.

Loppanalysen: Här tror jag att 12 Yieldson är bästa hästen men jag vet också att spår tolv över kort distans inte är bästa läget. Yieldson är van tuffare gäng än detta Norrlandsgäng och jag tror även att han är ännu vassare nu än senast. Jag räknar med en vass insats men det kan strula. Höll bra efter tung resa senast och tror som sagt på ännu bättre insats nu.

5 Kentucky har läge för tidig spets och han har tre segrar från spets tidigare. Gick fullt bra senast och räknas tidigt.

Dunder har två med chans. 1 Variety Show blir dock över från start och behöver flyt. 10 Mycrazydream vann på bra sätt i billigt gäng senast. Nu är det barfota runt om och helstängt huvudlag och Uffe upp. Klara plus men det jag är tveksam till om han mäktar med att kriga ner alla.

Spelförslaget: Jag tror att 12 Yieldson vinner utan strul men spår tolv är spår tolv och det kan lätt bli fel. Jag provar en h2h här då 10 Mycrazydream bör ha bra chans att vara före 6 Balotelli Crown i mål. Det känns bra med Uffe upp på mitt lir. Oddset är 1.70.

Umåker. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Orutinerade djur bakom bilen och svårbedömt. 1 Power har vi inte sett bakom bilen men han borde vara snabb. 5 Enge Sargon är snabb och Redéns nye jänkare 6 Garrys Trix rasslar nog iväg bra.

Loppanalysen: Ett treåringslopp och lite svårbedömt. Speciellt då Redén har en ny jänkare till start. 6 Garrys Trix verkar snabb men full väg kan vara värre. Kan dock vara starkare nu efter Redens fått träna på.

1 Power gillar jag. Tvåa i debuten och sedan har det blivit två fina segrar. Kördes tidigt till ledningen senast och vann lätt. Svårbedömd bakom bilen men borde vara snabb. Jag giller hästen och tror en del här.

5 Enge Sargon gör debut i ny regi. Öppnar bra och visar fin fart. 7 Amazato gick bra efter galopp på Solvalla och 4 Classics Never Die har löpt bra.

Spelförslaget: 1 Power är en fin modell som bör ha  bra chans här utan atrul. Litet fält och ingen större sitta-fast-risk. Jag spelar vinnare till 3.50.

Umåker. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 1 Sangrita Ås spetsar och Rikard vill nog köra där och försöka maska.

Loppanalysen: Ett rätt lurigt lopp. Berghs 10 Kövras So Far borde ha hygglig chans men det känns inte helt hundra med läge samt distans. 12 Quality Tilly går bra men läget gör honom sårbar. Med en hygglig häst utvändigt ledaren kan inte Ohlsson attackera då han vill.

6 Staro Kickback är hygglig och borde kunna vara med och strida även om det är lite glest med segrarna.

7 Noel Face var riktigt bra i några starter men lite mer beskedlig senast. För tre starter sedan blev det överlägsen seger och näst senast höll hästen urtappert efter jobbig resa. Nu ska hästen lättas rejält i balansen och det kan nog ge  extra växlar. Hästen ska vara ovanligt fin i jobben men det brukar också låta bra från det tränarhållet. Håller Noel Face formen kan han absolut vinna.

Spelförslaget: Lite svårt att hitta något vinnarspel här. Jag provar med plats på 7 Noel Face till oddset 2.40. Hästen har svarat för ett par riktigt vassa insatser även om det inte var lika vasst senast. Lättas i balansen nu.

Umåker. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Silver Sprinta leder länge. Hela vägen förhoppningsvis.

Loppanalysen: Ett kallblodslopp där urläckre 6 Backegubben är hårt betrodd. En mycket flott och reslig häst och springa fort kan han. Så den ska vi ha bort. Spår fem med voltstart luktar strul och det finns en hel del glopper med voltstart i registret. Felfri givet bud men jag anar strul.

9 Demex har visat toppform och Perssons häst är bra nu. Lurigt läge dock och han tål inte alltför mycket vingel i spåren. Måste klaffa lite.

3 Don Viking är ett hemmahopp i mycket fin form. Får inte nonchaleras.

1 Silver Sprinta är spännande. Gjorde debut för Tjomsland/Jimmy Jonsson  senast och trummade på i spets. Sedan kom galoppen och orsaken ska ha varit en tappad sko. Det låter klart bra nu efteråt och detta är en mycket flott häst som jag tror kan en hel del. Vann ett lopp i fjol enbart och detta en snudd på historisk sådan. Bröderna Skoglund (Robert och Rikard) delade då på segern. Tunt resultat i fjol med andra ord men nu i den nya regi tror jag på islossning och från ledningen här kan hon springa fort. Jag tror de andra får det kämpigt att plocka tillägget på Silver Sprinta. Fördel ston är ingen dum idé för mitt drag.

2 Björlifix bör få en fin resa och kan duga.

Spelförslaget: Vi jobbar in 1 Silver Sprinta från spets. Vinnare till oddset 8.50.

Umåker lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  1 No Matter gör Ohlsson ett försök för spets med. 2 Hill Street är svårbedömd men är nog rätt snabb.

Loppanalysen: Ett lurigt lopp att få någon bra känsla för. 1 No Matter provas för spets men 2 Hill Street kan vara för snabb. Båda dessa hästar är svårbedömda formmässigt och ingen jag vill lägga några slantar på. No Matter har fått ett banjobb och det kan saknas lite tempo även om Båth är nöjd.

7 Frenchnorwegian ID har mycket gott kunnande och fungerar Berghs häst så kan han mycket väl vara starkast här. Vann från utvändigt ledaren i fjol och visade styrka.

4 Golden News och 5 Soul Tan är två bra hästar som båda gör årsdebut. De är skrälldugliga men skulle någon av de mer betrodda fullt ut så blir det tuffare. Rörigt lopp att analysera.

Spelförslaget: Svårt att få rätta känslan här. 4.00 i odds på plats på 5 Soul Tan känns dock bra och vi provar.

Umåker lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  4 Global Well Off med bra läge har bra spetschans. Tränaren till 8 Chacha Sisu har andra funderingar och tror stenhårt på spets men spåret kunde ha varit något bättre.

Loppanalysen: Nytt öppet lopp med bra hästar. Många tror på chans och det kan bli körning. 4 Global Well Off kan vara spännande från spets och barfota. Wäjersten har toppform på hästarna och den här trivs i spets. Vann därifrån näst senast och biter ifrån sig fint.

Det kan dock bli tuff körning och tränaren till 8 Chacha Sisu utlovar full laddning. Han tror på spets och vinst med den här skrällen. Maxad utrustning och senast var hästen tokbrunstig och nedsatt.

Det kan bli körning och bakspårshästar kommer in i matchen. Umåkers upplopp är rätt långt och utslagsgivande. Berghs 10 Miss Sober är ingen mäktog sort men hon är en kämpe och hon är bra. 11 Nouvelle Avenue avslutade klart bra senast och Ohlsson hittar säkert de rätta ryggarna. Hans vapen kan spurta ner allt. Avslutningen senast var bra. Hon är duktig då aktionen stämmer och har haft en del missflyt.

9 Zooropa blev dragen bakåt senast och det var inget flyt alls. Håller formen och kan få en bra resa. 12 Rally Funny är påpassad men bara en i mängden.

Spelförslag: Jag hoppas och tror på bra körning och spelar en slant på 11 Nouvelle Avenue på vinnare och plats. Oddsen är 12.50 /3.65.

Summering spelförslag:
Umåker lopp 4 – h2h 10 Mycrazydream mot 6 Balotelli Crown till 1.70
Umåker lopp 5 – Vinnare 1 Power till 3.50
Umåker lopp 6 – Plats 7 Noel Face till 2.40
Umåker lopp 7 – Vinnare 1 Silver Sprinta till 8.50
Umåker lopp 8 – Plats 5 Soul Tan till 4.00
Umåker lopp 9 – vinnare och plats på 11 Nouvelle Avenue till 12.50/3.65

Avstå spel på:
Umåker lopp 4 – 1 Variety Show
Umåker lopp 7 – 6 Backegubben
Umåker lopp 9 – 12 Rally Funny

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna
Nästa nyhet
Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna

Hambletonian: Nu har Perfect Spirit fått pengarna

Det tog nästan två år innan det definitivt var avgjort – men nu är äntligen sista ordet sagt. Perfect Spirit vann Hambletonian 2017.

Hambletonians upplaga 2017 går till historien. För första gången i världens största treåringslopp blev målettan diskad och utan prispengar. What the Hill passerade mållinjen som vinnare, men domarna bedömde att han stört en medtävlare på vägen och fråndömde ekipaget segern. Därmed var det tvåan i mål Perfect Spirit, då tränad och körd av Åke Svan-stedt, som korades till vinnare.

Loppet var dock inte avgjort då. Efter protester från What the Hills ägare, åtskilliga turer och slutligen ett civilrättsligt mål har det dröjt nitton månader före den slutliga domen fallit. Och New Jersey Racing Commissions beslut står fast – Perfect Spirit vann Hambletonian den 5 augusti 2017. Hästens ägare, SRF Stable, har nu också fått återstoden av prispengarna. Det skriver Hambletonian Society i ett pressmeddelande.

Se Hambletonian 2017 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb redo för comeback under påsk
Nästa nyhet
Ringostarr Treb redo för comeback under påsk

Ringostarr Treb redo för comeback under påsk

Efter ett uppehåll på ett halvår är Ringostarr Treb snart tillbaka. Comebacken planeras till påskhelgen. Och uteslutet är det inte att det blir titelförsvar i Elitloppet.

Inte sedan VM-loppet i oktober har Ringostarr Treb beträtt tävlingsbanan, men snart lär vi får se den vindsnabbe italienaren igen. Sedan en tid är nioåringen med tretton miljoner kronor på banken åter hos Jerry Riordan och tränaren var till freds med stjärnan i ett banjobb nyligen, skriver Travronden.

Något titelförsvar i Olympia-travet blir det inte för Ringostarr Treb, det är deklarerat sedan tidigare, men det ser ut att bli start på hemmabanan Halmstad i samma vecka. På annandag påsk körs Yngve Larssons Memorial med 100 000 kronor till vinnaren – där sker sannolikt årsdebuten för Ringostarr Treb. Om det blir laddning mot Elitloppet för den regerande mästaren avgörs senare.

– Ägarna har sagt till mig att jag får bestämma fullt ut och det känns skönt. De säger att om jag tycker att vi ska avstå och sikta på andra större lopp i år så har jag deras fulla förtroende och det står bakom mig. Det känns skönt såklart, säger Jerry Riordan till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Travsport ändras - gjort klart med ny vd
Nästa nyhet
Svensk Travsport ändras – gjort klart med ny vd

Svensk Travsport ändras – gjort klart med ny vd

Svensk Travsport ändrar om sin organisation. Maria Croon har rekryterats som ny verkställande direktör. Samtidigt kommer tjänsten som generalsekreterare att avvecklas.

Efter en rekryteringsprocess har Svensk Travsport funnit en ny vd. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande. Maria Croon, 50, tillträder posten som Svensk Travsports vd vid månadsskiftet augusti, september. Hon har en lång bakgrund inom media och kommunikation och kommer närmast från vd-uppdraget hos Lokaltidningen Mitt i Stockholm. Maria Croon har också ett stort intresse för hästsport och familjen har fött upp travhästar, skriver man i pressmeddelandet.

– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision ”att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla” förpliktigar, säger den tillträdande vd:n.

Svensk Travsport står inför en omorganisation sedan det numera fungerar som ett aktiebolag. Den tillförordnade vd:n Ulf Hörnberg fortsätter på sin post till det nya tillträdet och kommer efter det att inneha rollen som vice vd, med ett operativt ansvar för sportkontoret. Tjänsten som general-sekreterare, vilken i dag innehas av Johan Lindberg, kommer att avvecklas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson