Just nu:
11.08 Breeders Crown: Greenshoe direkt till final
10.27 Donato Hanover har kommit till Sverige
10.05 Sexfaldig miljonär från USA – till Robert Bergh
08.41 Världsmästaren inte aktuell för Elitloppet
22.34 BC: Betting Gangster slog tufft gäng
15.37 Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid
10.57 Herregud, vilka lungor hans hästar har
10.46 Hjärtproblem för Ferrari B.R.
09.48 Talangerna jagar segern i Svampen Örebro
08.28 Björn Goop till 2000 tränarsegrar

En av USA:s bästa fyraåringar och hästen som besegrade Sebastian K. är på väg till Sverige. Robert Bergh kommer i vinter att göra ett högintressant nyförvärv i Creatine.

Den fyraåriga Andover Hall-sonen Creatine tillhörde den absoluta årgångstoppen i Nordamerika i fjol. Den av Robert Stewart tränade hingsten vann som treåring Kentucky Futurity, slutade tvåa i Breeders Crown och vann ett av försöken till Hambletonian.

I år har Creatine tävlat mer blygsamt men han tog en stor skalp när han i söndags överraskande plockade ned Sebastian K. och vann Allerage Farm Open på The Red Mile. Redan då började det ryktas att man var intresserad av att tävla i Europa med hästen och nu är det klart att det blir Robert Bergh som tar över träningen av Creatine i vinter för en satsning mot de största loppen 2015.

– I Lexington blev det prat om att jag skulle träna hästen. Meningen är att Creatine ska komma till mitt stall i december, han har fyra lopp kvar denna säsong i Nordamerika. Det ska bli en intressant häst att arbeta med. Creatine är lite oamerikansk, stor och ganska grov och det ska bli spännande att se hur han svarar på mitt träningsupplägg. Han har fått en ganska snäll säsong i år och det är bra inför nästa år, säger Robert Bergh till norska tgn.no.

Creatine startar nästa gång redan denna lördag. Då väntar storloppet American-National på banan Balmoral Park i Illinois.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 11:08, 16 oktober

Breeders Crown: Greenshoe direkt till final

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:27, 16 oktober

Donato Hanover har kommit till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:05, 16 oktober

Sexfaldig miljonär från USA – till Robert Bergh

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:41, 16 oktober

Världsmästaren inte aktuell för Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 22:34, 15 oktober

BC: Betting Gangster slog tufft gäng

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:46, 15 oktober

Hjärtproblem för Ferrari B.R.

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:48, 15 oktober

Talangerna jagar segern i Svampen Örebro

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Takter på segerjakt i American-National

Takter på segerjakt i American-National

Det vankas fintrav på Balmoral Park på lördag. Sebastian K. avstår men Jimmy Takters årgångstoppar finns på plats efter jakt på nya skalper.

Det är dags för American-National på banan Balmoral Park, en bit utanför Chicago, på natten till söndag svensk tid. Flera av de amerikanska stjärnorna kommer finnas på plats. I klassen för de äldre travarna (166 300 $) finns inte Sebastian K. med men väl titelförsvararen Market Share, Elitloppshästen Uncle Peter, Jimmy Takters Master of Law och Sebastian K:s baneman från senast: Creatine.

I Amerian-National för de treåriga hingstarna (203 000 $) och valackerna lär Jimmy Takters Father Patrick bli storfavorit. I den gångna helgen blev han tvåa i Kentucky Futurity men denna gång slipper han stallkompisen Nuncio

I klassen för de treåriga stona förväntas Takters kulldrottning Shake It Cerry fortsätta segerraden men måste brottas med hästar som Lifetime Pursuit och Cee Bee Yes för att vinna. Här är startlistan till öppna klassen:

1609 auto

1 Archangel – Yannick Gingras
2 Creatine – David Noble
3 Longwell – Dan Shelter
4 Wishing Stone – Matt Kakaley
5 Market Share – Tim Tetrick
6 Uncle Peter – David Miller
7 Lindy’s Tru Grit – Scott Zeron
8 Master of Law – Jimmy Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kraftig nedgång av spel på hästar i Frankrike
Nästa nyhet
Kraftig nedgång av spel på hästar i Frankrike

Kraftig nedgång av spel på hästar i Frankrike

Det är inte bara ATG i Sverige som har det jobbigt med omsättningen. Den franska motsvarigheten PMU redovisar en kraftig nedgång på spel på hästar hittills i år.

Det franska statliga spelbolaget PMU (Pari mutuel urbain) är Frankrikes motsvarighet till ATG. Även PMU har en tid redovisat röda siffror och spelet på hästar fortsätter att gå kräftgång i det stora travlandet. När den för året tredje kvartalsrapporten publicerades på torsdagen stod det klart att spel på franska lopp sjunkit med hela 7,1 procent under årets första nio månader.

PMU:s totala omsättning på spel på hästar under årets tre första kvartal ligger på 6,8 miljarder euro, eller omräknat i kronor cirka 62 miljarder. Tappet motsvarar därmed cirka 48 miljoner euro.

Däremot har spelet till internationella lopp ökat under 2014. Det med hela 21,7 procent till 547 miljoner euro. Detta beräknas öka ytterligare under nästa år då man öppnar upp för än fler spelmöjligheter på utländska lopp, inte minst i Österrike.

PMU erbjuder sedan 2010 även sportspel och poker. Dessa redovisar, i motsats till spelet på hästar, plussiffror under 2014.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avstängningen av Churchill Downs hävd
Nästa nyhet
Avstängningen av Churchill Downs hävd

Avstängningen av Churchill Downs hävd

Nu är det fritt fram för kunderna hos ATG:s samarbetspartner Churchill Downs att spela igen. Efter Lotteriinspektionens godkännande har avstängningen nu hävts.

Det amerikanska spelbolaget Churchill Downs stängdes av från ATG:s spelformer efter den uppmärksammade händelsen på Östersundstravet den 5 september, då monstruösa 19,2 miljoner kronor spelades på Plats i ett av loppen. Spelet visade sig senare ha berott på ett inmatningsfel vid valutakonverteringen.

Kontrollmyndigheten Lotteriinspektionen lät den 8 september meddela ATG att spel från Churchill Downs inte kunde öppnas förrän man tagit del av ATG:s utredning. Dessa har nu redogjort för vidtagna åtgärder både hos ATG och hos Churchill Downs och United Tote (som är teknik- och totoleverantör) för att minimera risken att nya fel uppstår vid valutakonverteringar.

Nu anser alltså Lotteriinspektionen att spel från Churchill Downs kan öppnas igen och det amerikanska spelbolagets kunder började åter kunna spela på ATG:s spelformer från och med i går, torsdagen den 9 oktober. Det skriver ATG i ett pressmeddelande.

Läs även: Utredningen klar – ATG ersätter drabbade kunder

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Allt talar för en bra insats"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Allt talar för en bra insats”

V65 Solvalla: ”Allt talar för en bra insats”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde det han skulle senast vid segern och det var i enklare gäng än vad han möter denna gång. Hästen är i bra slag, och har fint utgångsläge, men vi får se vilket upplägg som Stefan väljer denna gång. Allt talar såklart för en bra insats och vi kör med samma balans som senast, säger Fredrik Berg i stallet om Dakota Chip (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Across My Heart – Det handlar om en fin häst som haft en del missflyt och inte fått till det i lopp. Läget är bra och allt verkar bra med henne. Jag tror nog hon kan kliva iväg bra från start och det ska vara ett segerbud här. Vi kör henne åtminstone barfota fram, säger Tino Ärling i stallet.

6 Andra Journey – Hon blir bara bättre och bättre för varje start och övertygade vid segern senast. Den här gången är det tuffar emot och jag är inne på att köra på väntan. Jag vet dessutom inte hur snabb hon är från start för när jag körde henne på Örebro ville hon knappt fram till vingen och öppnade som ett lokomotiv. Vi kommer lätta henne till aluminiumskor samt utrusta henne med rycktussar för första gång, säger Björn Röcklinger.

7 Digital Future – Hon har tävlat och skött sig bra i sina inledande starter. Hon står långt ut och är väl inte så snabb men om det löser sig med positionerna så ska det vara ett bud här. Skor runt om, säger Marcus Schön i stallet.

10 Global Resource – Hon håller bra form och senast fick hon inte chanson. Jorma borde passa bra på henne och hon kan vara lite intressant här. Skor runt om, säger Antti Veteläinen i stallet.

11 Digital Moon – Hon var duktig näst senast och är i fin utveckling och ska kunna vara ännu bättre nu. Hon ska ses med chans och det blir barfota fram, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 2, V65-2

6 Capone Boko – Vi ändrade huvudlag till loppet senast och det föll väl ut. Han är stark och rejäl och bör svara för en ny bra insats. Vi kör honom barfota bak och han ska räknas tidigt. Nu med lopp i kroppen, säger C-G Björkroth i stallet.

8 Nelle Red Turbo – Han är inte alls i så tokigt slag för dagen men galopperade senast utan att vi vet varför. Han kom i alla fall tillbaka godkänd men läget blev inte bra denna gång och jag hoppas mest att han gör ett bra lopp. Skor runt om, säger Fredrik Berg i stallet.

12 Rocky Reach – Han gjorde så gott han kunde efter invändig smygresa senast men kunde inte ta så mycket. Jag hade trots det 11,8/1000 på honom och då sa ändå Torbjörn att han bara körde på hästen sista 400 metrarna. Jag tycker att han tagit det loppet på rätt sätt och han insatser har varit bra under en längre tid nu. Eftersom utgångsläget blev uselt väljer jag att köra skor runt om vilket är en nackdel men jag ville ändå ge honom ytterligare ett rygglopp eftersom det blivit en del tuffa upplägg på sistone. Helt avsågad är han väl inte men är många bitar som måste falla på plats, säger Samuel Rehn.

Lopp 3, V65-3

1 Digital Edition – Det blev lite för snävt för henne senast och det blev galopp. Hon är ny bakom bilen men vi får testa före tävlingarna. Hon är bäst barfota runt om och tanken är att köra henne så. Ett platsbud, säger Marcus Schön i stallet.

3 Digital Call – Det är en liten häst. Senast hade hon en kort galopp som inte står i programmet och sedan flög hon fram till slut. Hon är värd att se upp med och vi testar henne bakom bilen före tävlingarna. Eventuellt blir det barfota runt om nu, säger Marcus Schön i stallet.

4 Bizzy Sisu – Hon är rejält startsnabb och formen den sitter där. Nu blir det barfota fram och med skor bak och hon är intressant med lopp i kroppen, säger Antti Veteläinen i stallet.

11 Glory Arriba – Hon har inte startat på ett par månader på grund av hormonproblem men känns pigg i jobben och vi har kört henne 1.22 full väg som snabbast. Det blir ett snällt upplägg denna gång och, även om jag tror på en fin insats, får hon svårt att vinna. Skor runt om, säger Björn Röcklinger.

Lopp 4, V65-4

2 Dakota Chip – Han gjorde det han skulle senast vid segern och det var i enklare gäng än vad han möter denna gång. Hästen är i bra slag, och har fint utgångsläge, men vi får se vilket upplägg som Stefan väljer denna gång. Allt talar såklart för en bra insats och vi kör med samma balans som senast, säger Fredrik Berg i stallet.

3 Caviar’s Goldcard – Hon gör bra lopp nästan varje gång men springer liksom med handbromsen i och jag är inte nöjd med henne moral. Hon kommer att vara betjänt av ny kusk, och utgångsläget kan jag inte klaga på. Hästen har hög kapacitet och kan säkert spurta ner många om hon bjuder till men jag vill se bättring. Barfota fram, säger Björn Röcklinger.

11 Apollon du Corta – Han gör det fullt ok mest varje gång. Läget är givetvis tufft men han tål att göra lite själv i loppen. Han saknar kanske det lilla extra som behövs och vi hoppas på en hygglig slant med honom. Det blir barfota runt om denna gång säger Marcus Schön i stallet.

12 C.C. Simon – Han hade dåligt läge på Solvalla senast men spurtade jättebra från kön och visade att han trivs på kort distans. Nu är det medel vilket kan inte är någon fördel men det som drar ner chanserna allra mest är ju utgångsläget. Han kommer dessutom gå med skor vilket får ses som ett frågetecken och vi får se hur långt han kan duga, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 5, V65-5

2 Caddie Hera – Hon verkar vara bra i ordning och hon kan öppna snabbt. Läget passar fint och hon ska kunna segerstrida här. Barfota fram, säger C-G Björkroth i stallet.

6 Flight Instrument – Hon galopperade senast med mycket sparat och hon verkar vara bra i ordning för tillfället. Om det går att köra henne barfota runt om denna gång så vore det ett stort plus, säger Marcus Schön i stallet.

9 Mystic Illusion – Hon är fin i jobben och verkar helt ok. Hon kan få ett passande smyglopp från detta läge och därmed ska hon vara ett tidigt bud. Det blir åter skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

10 Common Shaft – Hon har tävlat bra på slutet men nu ser uppgiften tuffare ut och vi får nog inrikta oss på en hygglig slant. Det blir barfota runt om, säger Marcus Schön i stallet.

11 Navigation Light – Hon tävlar rätt bra för dagen men distans och läge är inga fördelar och vi får vara nöjda med en hyggligt bra placering. De blir nog skor runt om idag, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 6, V65-6

6 Bankers Ransom – Hon har inte startat på ett tag eftersom hon haft problem med musklerna men hon känns faktiskt bättre än förut. Hon kommer i bra slag till detta men läget är inte optimalt och vi får hoppas att Björn hittar ut. Hästen kommer inte att göra bort sig och vi räknar med en framskjuten placering. Barfota runt om, säger Anton Sverre i stallet.

9 Xanthis Alicia – Hon galopperade direkt senast och nu har vi åter ett svårt startspår. Allt verkar väl med henne och det blir barfota runt om, säger C-G Björkroth i stallet.

10 Occasione Font – Hon hade fått ett par tuffa lopp inför senaste starten och då sa jag till Tino att smyga in i det längsta vilket visade sig vara en vinnande koncept. Det löste sig bra och hästen fick äntligen en seger vilket jag tycker var välförtjänt. När jag såg det här loppet ville jag så gärna vara med eftersom hon gynnas av voltstart men spår fem är det absolut sämsta hon kan ha. Ibland kan hon öppna snabbt från snäva spår men vi får se hur hon agerar denna gång. Jag vill varna för att jag haft infektion i stallet men hon ligger bra i puls och kommer säkert göra en duglig insats igen. Barfota fram, säger Inger Olsson.

11 Ladyofthelake – Hon har hamnat långt bak nu ett par gånger men gått riktigt bra i spåren till slut. Senast gick det för långsamt för att hon skulle kunna ta något men sjätteplatsen förtar inte insatsen. Jag tycker att hon är väldigt bra i ordning för dagen men med tanke på förutsättningarna är det väl risk att det blir samma visa igen. Hon går alltid ändå hem och skulle vi bjudas in i matchen är hon säkert med där framme. Barfota fram och helstängt huvudlag, säger Pierre Nyström.

12 Yoga Brick – Hon hade mycket sparat i mål senast och hon är mycket bra i ordning för dagen. Vi kör henne barfota runt om och hon är intressant här, säger C-G Björkroth i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Timoko mot tre svenskar - i Bordeaux

Travtips

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober
Toppsport mitt i veckan på Axevalla denna höstdag med ett par uttagningslopp till Breeders Crown att sätta tänderna i. Tänkvärt är att det primära för många i BC är att ta sig vidare och det kan påverka balans/utrustning och taktik. Jag har analyserat det...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.30, 11 oktober

Romme 11 oktober: Malmin gästar Romme och vinnarcirkeln

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 10 oktober

Gävle 10 oktober: Elias – vår man i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.19, 9 oktober

Solvalla/Åby 9 oktober: Odessa Celeber avslutar!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson