Bägge lördagens Åby Stora Pris-heat är placerade inom V75-spelet, där heat 1 körs som V75-inledning. I det första heatet har Royal Fighter från bricka 2 ett fint läge att ta revansch för galoppmisslyckandet i Hugo Åbergs senast. Heat 2 med omvänd startordning ligger som V75-5 medan det eventuella skiljeheatet kommer avgöras som Åbys lopp 12. Som vanligt är det bilstart och över 1640 meter.

Åby Stora Pris, heat 1, V75-1:

1. VÄSTERBO HIGHFLYER – Daniel Redén
2. ROYAL FIGHTER – Jennifer Tillmann
3. MOSAIQUE FACE – Lufti Kolgjini
4. B.B.S.SUGARLIGHT – Peter Untersteiner
5. REPAY MERCI – Knud Mönster
6. SUPPORT JUSTICE – Geir Vegard Gundersen
7. RUE DU BAC – Örjan Kihlström
8. NAHAR – Robert Bergh

Åby Stora Pris, heat 2, V75-5:
1. NAHAR – Robert Bergh
2. RUE DU BAC – Örjan Kihlström
3. SUPPORT JUSTICE – Geir Vegard Gundersen
4. REPAY MERCI – Knud Mönster
5. B.B.S.SUGARLIGHT – Peter Untersteiner
6. MOSAIQUE FACE – Lufti Kolgjini
7. ROYAL FIGHTER – Jennifer Tillmann
8. VÄSTERBO HIGHFLYER – Daniel Redén

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-intervjuer till Östersund

Måndag: V4-intervjuer till Östersund

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort bra lopp varje gång och håller fin form för dagen. Dessutom har hon mött rätt så bra motstånd och detta ser lämpligare ut. Med lite klaff är hon säkert långt framme och vi kör barfota runt om, säger Preben Sövik i stallet om Adrians Girl i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersund. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 6 SOT TÖSA
– Hon fick aldrig chansen som tvåa på Hoting men visade gryende form vilket sedan gav utdelning i starten efter. Hon vann på ett bra sätt och jag tycker hon kommer mer och mer för varje start. Det är några dugliga hästar emot nu men fortsätter hon på den inslagna vägen tror jag inte hon behöver vara borta. Skor runt om, säger Mikael Halvarsson. 

Lopp 1 Nr 7 BANDIT
– Han har ett bra läge för felfri avgång nu men det går inte att ladda tufft med honom första biten och man får vara lite försiktig. Formen verkar bra och det ser vettigt ut här. Inga ändringar, säger Janne Persson. 

Lopp 1 Nr 9 MIA MELIS
– Hon var en talang i fjol och vann lätt vid segrarna. Senast fungerade hon inte och det blev något strul i ryggen. Hon har varit ifrån men har nu tränat bra de senaste månaderna och jag var klart nöjd med senaste jobbet. Hon kan nog runt 1.30 och jag blir inte förvånad om hon vinner direkt. Viktigast är dock att hon fungerar. Hon tävlar med skor runt om och körspö är ingen jättefördel på henne. Hon reser bra men på grund av tullen så kommer vi sent fram till banan. Strax före elva kanske men jag tror inte det ska hämma henne, säger Roar Walsöe. 

Lopp 2 Nr 7 ROBIS TOVA
– Tycker jag har varit bra hela tiden i år och var åtgärdad inför senast. Då tyckte jag att hon gick bra och går säkert framåt med loppet. Jag lättade henne lite fram senast men det funkade inte riktigt så jag går tillbaka till den gamla balansen. Härifrån måste jag försöka ladda lite och hon kan öppna skapligt. Hittar vi bara en fin position avslutar hon oftast bra och motståndet såg väl lämpligt ut, säger Jan-Olof Johansson. 

Lopp 2 Nr 12 ADRIANS GIRL
– Hon har gjort bra lopp varje gång och håller fin form för dagen. Dessutom har hon mött rätt så bra motstånd och detta ser lämpligare ut. Med lite klaff är hon säkert långt framme och vi kör barfota runt om, säger Preben Sövik i stallet. 

Lopp 2 Nr 14 DAMU CHERRY
– Hon fick äntligen lite utdelning senast för hon har haft fin form en lägre tid men det har häxat i loppen. För tre starter sedan var det volt, vilket hon inte klarar, och näst sist kan vi bara glömma. Hon gör stabila insatser för det mesta, och kommer inte göra bort sig nu heller, men jag tror hon får svårt att runda alla denna gång. Skor runt om, säger Martin Djuse. 

Lopp 2 Nr 15 LILLA TRIBUT
– Har inget vidare läge här då hon har ganska svårt att springa om så många hästar. Jag får ligga lågt. Inga ändringar, säger Henrik Svensson. 

Lopp 3 Nr 1 DANS EMIL
– Han var en trevlig bekantskap sist när jag körde honom till seger men vi hade också marginalerna på vår sida. Nu möter vi mycket tuffare hästar men jag tror distansen är ett plus. Läget är också bra eftersom vi kommer köra på chans och sen får man se hur det löser sig, säger kusken Martin Djuse. 

Lopp 3 Nr 3 MOESES
– Han har löpt på bra på sista tiden och jag tycker han tagit ett litet kliv i utvecklingen. Han har gjort fina tider och senast var det inte så mycket att göra åt Lannem Silje. Förutsättningarna ser fina ut på förhand och givetvis måste jag tro på honom. Inga ändringar, säger Olle Carlsson. 

Lopp 3 Nr 5 LYKKJE SVARTEN*
– Han fick problem med en bakkota och har inte startat på ett bra tag. Han har tränats hela tiden men inte i några snabbare farter och han kan behöva lopp i kroppen. Han är stark och gynnas av distansen. Det blir skor runt om och öppet huvudlag igen och körspö är ett plus. Han är rätt ovan bilen och det är svårt att veta hur snabbt han öppnar, säger Hilde Solbakken. 

Lopp 4 Nr 4 POIROT RICK
– Han har inte visat något extra på slutet men kämpar ändå på för det mesta. Jag har dock svårt att se honom vinna det här och jag ligger lågt, säger kusken Martin Djuse. 

Lopp 4 Nr 5 MR JONSAMI
– Är den bättre chansen av mina två och han har inte haft någon tur på slutet. Jag hoppas att det kan lösa sig lite bättre för honom nu och jag ser hellre att han får dödens än att han måste ut och kämpa sista varvet i spåren. Det blir förmodligen skor runt om vilket är ett litet minus, säger Åke Eriksson. 

Lopp 4 Nr 10 AVE MARIA
– Hade jag trott på toppchans med från ett bättre läge men nu kan det bli trafikproblem. Hon har varit väldigt fin på slutet och suttit fast. Nu blir det skor runt om vilket är ett litet minus, säger Henrik Svensson. 

Lopp 4 Nr 11 BACKES GIGANTEN
– Är beroende av ett smyglopp men kan verkligen flytta på sig när han får chansen. Han är helt enkelt tvungen att smyga med och hoppas att det löser sig. Minst barfota fram, säger Åke Eriksson. 

Lopp 4 Nr 12 VICTOR RUDA
– Verkar vara bra för dagen men fick ju ett jobbigt läge. Han har haft så mycket problem i karriären men har ju kunnat starta på lite nu i alla fall. Jag tror att han går framåt med senaste loppet i kroppen och det blir barfota bak igen, säger Håkan Skoglund. 

Lopp 4 Nr 13 VÄSTERBO ARTHUR
– Han kom tillbaka till oss för ett par veckor sedan och har väl inte gjort så mycket ännu. Han känns i alla fall fortsatt fin för han kom i bra skick och var ju väldigt bra i sitt senaste lopp. Det var bara synd att han inte fick vinna men han kommer göra en fin prestation nu. Det krävs lite tur på vägen men jag tycker han ska räknas. Skor runt om, säger Preben Sövik i stallet. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund

Måndag: V4-tips till Östersund

Omgången: Östersund står värd för måndagens lunchtrav och då jag tyvärr hamnar på strecklistan i stort sett rakt igenom omgången har jag lite svårt se hur jag ska få till någon riktig ”edge” spelvärdesmässigt. Jag provar i alla fall med A-hästar i alla fyra avdelningarna och där jag kräver minst tre A-hästar för att kunna spela multi.  

V4-förslag – multi x 10:
Minst 3 A-häst måste vinna.
A: 7 B: 1,2,3,4,5,6,8,9 (res 11-10)
A: 12 B: 6,7,8,10,11,14,15 (res 9-1)
A: 3 B: 1,5,7,9,12 (res 2-8)
A: 10,13  B: 4,5,7,8,9,12 (res 6-2)
Totalt 480 rader – 960 kronor

Kup 1: 8 x 1 x 1 x 2 = 16 rader x 10 x 2 kr = 320 kr
Kup 2: 1 x 7 x 1 x 2 = 14 rader x 10 x 2 kr = 280 kr
Kup 3:
1 x 1 x 5 x 2 = 10 rader x 10 x 2 kr = 200 kr
Kup 4:
1 x 1 x 1 x 8 = 8 rader x 10 x 2 kr = 160 kr

Dessutom en multi x 50 med alla 4 A-hästarna:
Kup 5: 1 x 1 x 1 x 2 = 2 rader x 50 x 2 kr = 200 kr


LD-förslag:

12 – 3  1000 kr

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 7 B: 3-4-6-5-9-8-2-1-11 C: 10

Spetsanalys: Startfållans Myrs Lillith inledningsvis och sedan är jag inne på att en felfri Bandit tidigt forceras till spets från tillägg.

Loppanalys: 7 Bandit är lite ivrig och när det bar av lite för fort kort efter start senast så kom galoppen vid tempoväxling. Jan-Olov Persson upp idag ser jag som ett plus och jag tror inte Bork Odin-sonen är fullt så osäker som det ser ut i programmet men visst är det galopprisk. Felfri finns det fart för en hygglig vinstchans och även en hygglig chans att Persson tidigt kan köra till sig taktpinnen.
3 Skjetnemario har inte vunnit så här långt men idag är det första gången med körspö och det kanske kan väcka upp fyraåringen till slut. Bo Eklöf i sulkyn och Bosse har ju även kört pappan Remelden en hel del så Eklöf är säkert riktigt taggad även vinna med sonen.
4 Spang Odina provade man kvala till Stoderbyt näst senast och utan galopp hade nog fyraårsstoet landat på en 28-tid då. Inte borta här även om jag inte kan kusken alls.
6 Sot Tösa tog snyggt och mycket enkelt första segern senast och det var en plusinsats.
Norske 5 Are slog nyligen Sot Tösa i Hoting men stod 20 meter före den gången. Kapacitet för ny seger finns även om denna uppgift är lite svårare.
9 Mia Melis gör årsdebut efter att ha tjänat sina pengar som treåring. Därmed mycket svår att sätta in men tränaren pratar om att hästen kan rekordsänka 4-5 sekunder, vilket också säkert lär behövas för att blanda sig i segerstriden.
8 B.B.Marit B. sverigedebuterar efter att ha fått två lopp i kroppen och kanske kan hon skrälla till med första segern med hjälp av körspö.
2 Nitrofax är mycket svårbedömd efter tre månaders frånvaro men tränaren pratade i våras om att hästen tränade jämnt med Sid Dox. Om mognat under frånvaron = jätteskräll?
1 Myrs Lillith har inte visat något så här långt men läget som ensam på startfållan är ju smaskigt.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 12 B: 7-14-8-6-10-15-11-9-1-5 C: 3-2-13

Spetsanalys: Dagg och Thermal har visat sig hyggligt startsnabba men kanske forceras någon mer bedrodd tidigt till ledning?

Loppanalys: 12 Adrians Girl var ute i ett klass II-försök senast och efter ett invändigt lopp och lite småstrul på upploppet var fyraårsstoet inte helt tom i mål som femma. På Axevalla var det Stochampionatskval och på Rättvik/Hagmyren var hästen ute i BC-lopp så den här uppgiftet är mycket enklare. Läget är dock knepigt och det kan bli mycket spår på vägen men normalt en bra vinstchans om det löser sig det minsta.
7 Robis Tova är inte så tokig även om det är glest mellan vinsterna. Formen är på väg och det kan mycket väl räcka till seger då loppet är mycket tunt om favoriten kommer bort.
Därefter har jag mycket svårt att ranka hästarna inbördes!


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 3 B: 5-7-9-1-12 C: 2-8-11-4-10

Spetsanalys: K.A.Vat och Fuxsy är snabba bakom bilen men kanske kommer Moeses tidigt för att överta taktpinnen?

Loppanalys: 3 Moeses står bra inne och kommer till start med dokumenterad toppform. Visst körde Ove A ett perfekt lopp med hästen vid skrällsegern på V86 näst senast men det var ändå en klar plusinsats. Senast hade Moeses en för tuff uppgift med bara 20 meters försprång på en sån som Lannem Silje och blev såklart rejält akterseglad. Den här uppgiften är dock närmast perfekt även om jag inte tror att den långa distansen är optimal. Bra chans då det inte låter ”topp” på normale utmanaren och tipstvåan.
5 Lykkje Svarten vore normalt livsfarlig här men tränarensäger att hästen inte är 100 förberedd när man nu återkommer efter 3,5 månaders vila. Distansen är annars ett klart plus. Eklöf har kört hästen fem gånger tidigare i Sverige med resultatet 1,2,1,2,2!
7 Fuxsy öppnar bra men går allra bäst i ryggar. Fuxsy verkar annars trivas ypperligt i nya regin Erika Lövgren och åttaåringen tog nyligen två raka innan det blev galopp senast.
9 Tombo Martin är tillbaka i nygammal regi Per Linderoth efter en kortare sejour hos Bergh men det låter inte optomalt från Linderoth inför denna start.
1 Dans Emil står halvdåligt inne i loppet men har i alla fall visat tidigare att han funkar bra på den långa distansen.
Kan 12 Bork Lasse vara skrällduglig efter kortare vila?


Loppanalys V4-4:
Ranking: A: 13-10 B: 12-7-8-4-9-5 C: 6-2-1-14-3-11

Spetsanalys: Med bara två skrällar på startfållan och lång distans har jag svårt att reda ut vem som sitter i spets uppe vid varvning.

Loppanalys: 13 Västerbo Arthur gör en helintressant debut för Robert Bergh och hästen får tipset även om det varit glest mellan segrarna historiskt.
Ulf Eriksson kör.
10 Ave Maria
är ett allround sto som funkar med de flesta förutsättningar och vunnit över lång distans. Åttondespåret på tillägg gör dock att det finns risk bli fast och dessutom blir det troligen skor idag vilket är ett lillminus. Annars har Ave Maria provats i V75 (klass I) de två senaste starterna och dagens motstånd är klart enklare.
12 Victor Ruda är inte så tokig och har kanske gått framåt med det senaste loppet i kroppen efter lite frånvaro.
Resten av B-hästarna kan jag inte ranka med någon som helst trovärdighet inbördes.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter gjorde det igen - Pinkman i Hambletonian
Nästa nyhet
Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Det blev återigen en oförglömlig dag för Jimmy Takter. Hans Pinkman höll för trycket när han vann försök och final i Hambletonian.

För fjärde gången har Jimmy Takter vunnit världens största treåringslopp. Explosive Matter-sonen Pinkman motsvarade favoritförväntningarna när han tog en säker seger i Hambletonian Stakes på Meadowlands under lördagen.

Pinkman och Hambots enda sto Mission Brief vann de båda uttagningsloppen tidigare under dagen – båda kördes av Yannick Gingras. Det blev några tuffa minuter för Gingras men valet föll till slut på att köra stoet, Ron Burke-tränade Mission Brief i finalen.

Brian Sears fick köra Pinkman i Hambletonians final. Foto: ALN

Det gav Brians Sears möjligheten att hoppa upp i sulkyn bakom Jimmy Takters Pinkman och det skulle ”the White Knight” disponera på allra bästa vis – det här var Sears tredje triumf i Hambletonian. Gingras å sin sida får fortsätta att vänta på sin första.

– Jag förstår att Yannick hade ett tufft val att göra, men jag sa till honom att han gör nog ett stort misstag när han väljer bort Pinkman. Den här hästen ser inte ut att imponera men han slutar alltid här i vinnarcirkeln, sa Jimmy Takter efter hästens 8:e seger i 9:e starten för i år.

Jimmy Takter hade hela fyra hästar med i finalen. Uncle Lasse var den som var raskast ut och tog hand om ledningen med The Bank, körd av Johnny Takter som närmast följande. Efter de första 400 meterna övertog dock The Bank täten.

Samtidigt tog Brian Sears sats i andraspår med Pinkman som kunde forceras till ledningen efter halva distansen avklarad. Nu var det bara för Mission Brief att syna dödens på sin huvudkonkurrent.

Resten av loppet skulle handla om de båda förhandsfavoriterna. Genom sista sväng körde Pinkman undan för allt vad tygen höll och det blev en omöjlig uppgift för stoet Mission Brief att reda ut. Pinkman gick undan över upploppet till säker seger, även om Mission Brief närmade sig sista biten.

Segertiden stannade vid fina 1.09,0a över den engelska milen. Den tiden betydde ett nytt världsrekord för treåriga valacker. Det gamla världsrekordet var tio år gammalt och innehades av Vivid Photo, den senaste valacken att just vinna Hambletonian.

Pinkman blev nu den femte valacken genom historien att ta hem segern i loppet. Förstapriset var en halv miljon dollar.

För Jimmy Takter, som precis innan även vunnit Hambletonian Oaks med Wild Honey, blev det återigen en jättetriumf. Hans Uncle Lasse spurtade in som trea och Johnny Takter körde in The Bank som fyra.

För Åke Svanstedt blev Hambletonian ingen succé. Ingen av hans tre hästar, däribland betrodde Centurion Atm avancerade till final. Han fick i stället trösta sig med att ta hem Vincennes Invitational genom Resolve som spräckte segernollan för året.

Till final i Hambletonian hade även Jonas Czernyson tagit Aldebaran Eagle, Takter hade även med French Laundry och Trond Smedshammer hade Donatomite.

Läs även: Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Läs även: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Läs även: Stor succé för D’One – vann direkt i USA-debuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter och Gingras igen i Hambo Oaks
Nästa nyhet
Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

Takter och Gingras igen i Hambo Oaks

För andra året i följd fixade Jimmy Takter och Yannick Gingras segern i Hambletonian Oaks. Wild Honey var ohotad om segern.

De treåriga stonas största uppgift Hambletonian Oaks var en ganska öppen affär på förhand men konklusionen vid målgång var att en häst stod i en egen klass.

Yannick Gingras för andra året i följd. Foto: ALN

Cantab Hall-dottern Wild Honey tog en enkel seger i loppet med en sammanlagd prissumma på en halv miljon dollar.

Det här var Jimmy Takters femte triumf i det prestigefyllda årgångsloppet. Det var också den andra segern i loppet för kusken Yannick Gingras. I fjol vann han med Takters Lifetime Pursuit.

– Det är ingen stor häst det här men hon har verkligen ett stort hjärta, jag är verkligen glad för hennes skull att vi fick ta den här segern, sa Jimmy Takter i vinnarcirkeln.

Wild Honey kunde tidigt i loppet överta ledningen och behövde sedan aldrig bekymra sig nämnvärt. Gingras hade kontroll över sitt motstånd och stoet höll utan några som helst problem undan för vinnarhålets Rules of the Road över upploppet.

Wild Honey klockades till 1.09,9a över 1609 meter. Rules of the Road slutade tvåa och Bright Baby Blues inkom som trea.

Läs även: Takter gjorde det igen – Pinkman i Hambletonian

Läs även: Favoriterna höll i tvåårinsfinalerna

Läs även: Stor succé – D’One vann direkt i USA-debuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo: Favoriterna höll i tvååringsfinalerna

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson